Podlab XL, begeleidingstraject voor podcastmakers gelanceerd

8 april 2019

“Je hebt een goed idee voor een non-fictiepodcast, maar je weet te weinig over podcasting en storytelling. Je hebt een verhaal in je hoofd maar weet niet hoe je het moet uitwerken als podcast. Je broedt al een tijd op een podcast maar je wil die met gelijkgestemden en onder professionele begeleiding uitwerken. Je mist de praktische en technische skills om je podcast uit te werken. Podlab XL komt voor jou op het juiste moment!”

Zo kondigen audioprofessionals Eva Moeraert en Pieter Blomme hun project Podlab XL aan. In dat opleidings- en begeleidingstraject voor non-fictie podcastmakers coachen ze de deelnemers van idee tot pilootaflevering.

Podlab XL is een van de 11 innovatieve journalistieke projecten die zich momenteel ontwikkelen met steun van het Vlaams Journalistiek Fonds.

Deelnemers aan Podlab XL doorlopen het volgende traject:

  • In een gezamenlijke summerclass van vijf dagen gaan alle deelnemers samen met de coaches van idee over concept naar papieren prototype.
  • In het najaar maken de deelnemers afzonderlijk onder persoonlijke begeleiding van podcastprofessionals een volledig geproducete en te beluisteren pilootaflevering.
  • Eind oktober duiken de deelnemers met twee sound engineers de studio in om hun pilootaflevering tot in de puntjes af te mixen.

Tussendoor werken de deelnemers zelfstandig en op eigen tempo verder aan hun verhaal. Op het einde van het traject brengt Podlab XL hen ook in contact met hun netwerk binnen de media en privésector.

Moeraert en Blomme werken voor de coaching samen met andere experts als Maartje Duin, Wederik De Backer, Sander Lambrecht en Niels Dekeukelaere.

Inschrijven

Geïnteresseerden kunnen zich tot 15 mei kandidaat stellen. Uit alle inzendingen selecteert Podlab 10 projecten. Deelnemen kost 1.400 euro. Kortingen via Mediarte zijn mogelijk.

Meer info en inschrijven

Lees ook ons eerdere artikel: De opmars van de podcast

Podlab XL