Nieuws

Nieuwsneuzen

Jonge Nieuwsneuzen leggen politici op de rooster

7 mei 2019
Nieuwsneuzen is een project van RINGtv dat dit jaar steun krijgt van het Vlaams Journalistiek Fonds. In aanloop naar de verkiezingen van 26 mei kruipen zeven klassen uit zeven verschillende middelbare scholen in de huid van een kritische journalist en interviewen ze een politiek boegbeeld.
Memorandum Journalismfund.eu Vlaams Journalistiek Fonds Pascal Decroos

10 beleidsvoorstellen voor toekomstgerichte journalistiek in Vlaanderen

23 april 2019
Het Vlaams Journalistiek Fonds en het Fonds Pascal Decroos hebben samen een ‘memorandum’ gepubliceerd met 10 beleidsvoorstellen voor een kwaliteitsvol, innovatief en divers journalistiek landschap in Vlaanderen.
Sonderland Jade Kerremans woonzaak

Productiehuis Sonderland van start

6 mei 2019
Sonderland, een journalistiek productiehuis dat opereert met steun van het Vlaams Journalistiek Fonds, hield afgelopen weekend een ‘open redactievergadering’ en vierde vandaag zijn eerste publicatie.
Factcheck.Vlaanderen

Factcheck.Vlaanderen van start

25 april 2019
"Klopt dit wel?" vraagt iedereen zich wel eens af bij wat ze zien verschijnen op nieuwssites en sociale media. Factcheck.Vlaanderen zoekt het voortaan uit. Het factcheckt met behulp van artificiële intelligentie, een nog nieuw gegeven in ons land. Met de steun van het Vlaams Journalistiek Fonds wil Factcheck.Vlaanderen zo weerwerk bieden tegen online desinformatie en polarisering.
Podlab XL

Podlab XL, begeleidingstraject voor podcastmakers gelanceerd

8 april 2019
Podlab XL is een opleidingstraject dat non-fictie verhalenvertellers opleidt, coacht en lanceert tot podcastmakers. Het is een van de 11 innovatieve journalistieke projecten die zich momenteel ontwikkelen met steun van het Vlaams Journalistiek Fonds. Kandidaten voor Podlab XL kunnen zich nog inschrijven tot 15 mei.

Vlaams Parlement vraagt unaniem investeringen in journalistiek

27 maart 2019
Op 20 maart keurde het Vlaams Parlement unaniem een resolutie goed over “de uitbouw van een toekomstgerichte en mediumneutrale ondersteuning van onafhankelijke, kwalitatieve journalistiek”. Daarin vraagt het parlement aan de regering onder meer om verder te blijven investeren in de ondersteuning van journalistiek en het Vlaams Journalistiek Fonds uit te bouwen tot een duurzame en performante organisatie.

Factcheck-fonds blijft dode letter

13 maart 2019
Het factcheck-fonds dat was aangekondigd door premier Michel en toenmalig federaal minister van Digitale Agenda Alexander De Croo komt er niet. Dat heeft De Croo’s opvolger Philippe De Backer (Open VLD) geantwoord op een parlementaire vraag van Roel Deseyn (CD&V).
Apache Lokaal

Apache gaat lokaal

20 februari 2019
Nieuwssite Apache trekt een jaar lang rond vier thema’s de regio in, gesteund door het Vlaams Journalistiek Fonds. Apache maakt daarvoor als eerste redactie gebruik van de beveiligde werkruimte die het Nederlandse Bureau voor Lokale Zaken ontwikkelde.

EIJC & Dataharvest Conferentie in Mechelen

18 februari 2019
Van 16 tot 19 mei 2019 vindt in Mechelen opnieuw EIJC & Dataharvest plaats, een Europese conferentie over grensoverschrijdende, data- en onderzoeksjournalistiek. De inschrijvingen zijn inmiddels geopend.

Pagina's