Nieuws

Charlie Magazine

Charlie Magazine luidt noodklok en start fundraisingactie

16 januari 2019
Charlie, het Vlaamse online en printmagazine dat sinds 2014 een "taboeloze vrouwelijke blik op de wereld biedt", luidt de noodklok over zijn voortbestaan. Het wil met een fundraisingactie in vier weken tijd 100.000 euro ophalen.

500.000 euro subsidie voor innoverende journalistiek

10 december 2018
Het Vlaams Journalistiek Fonds heeft in december subsidie toegekend aan 11 projecten die bijdragen aan de vernieuwing en de diversiteit van de journalistiek in Vlaanderen.

Vlaamse Regering keurt samenwerkingsovereenkomst VJF goed

8 december 2018
De Vlaamse Regering heeft op 7 december de samenwerkingsovereenkomst goedgekeurd die de werking van het Vlaams Journalistiek Fonds regelt. Ook de twee andere partners van het VJF, Journalismfund.eu en de Vlaamse Vereniging van Journalisten, hebben hun fiat gegeven voor de overeenkomst.

Het VJF is verhuisd

14 november 2018
Op 14 november 2018 zijn het Vlaams Journalistiek Fonds en Journalismfund.eu verhuisd van Zellik naar het centrum van Brussel, waar ze een pand delen met het Vlaams-Nederlands huis deBuren en de Nederlandse Taalunie.

Subsidieoproep innovatieve journalistieke projecten groot succes

7 november 2018
De oproep van het Vlaams Journalistiek Fonds voor innovatieve journalistieke projecten, is voorlopig een groot succes. 31 oktober was de deadline om een subsidieaanvraag te dienen. Er zijn maar liefst 37 aanvragen ingediend, voor een totaalbedrag van 1,8 miljoen euro.

Inspiratie op Media van Morgen

2 november 2018
Op donderdagnamiddag 29 november organiseert het Nederlands Stimuleringsfonds voor de Journalistiek voor de tweede keer het congres Media van Morgen. Doel: samen met de sector laten zien én onderzoeken wat de toekomst van de journalistiek te bieden heeft, welke kansen en gevaren er liggen en hoe we daarmee om kunnen gaan. Journalisten, uitgevers, omroepen, investeerders, onderzoekers en studenten verkennen samen de toekomst op een dag vol innovatieve journalistieke start-ups, nieuwe technieken en inspirerende journalistieke producties.

Woensdag deadline subsidieaanvragen

29 oktober 2018
Woensdag 31 oktober is de deadline voor subsidieaanvragen voor innovatieve journalistieke projecten. Je kan die dag uiterlijk tot 23.59 uur via deze website een subsidieaanvraag indienen. We zetten hier nog even enkele belangrijke dingen op een rijtje.

Nieuwe editie Vlaams-Nederlandse journalistenbeurs

15 oktober 2018
Voor de zestiende maal kunnen journalisten uit de lage landen een beurs aanvragen voor diepgravende journalistieke producties over Vlaams-Nederlands gerelateerde thema's, of voor een uitwisselingsproject. De deadline voor aanvragen is 14 januari 2019.

Handleiding bij het opmaken van een budgetplan

9 oktober 2018
Het Vlaams Journalistiek Fonds (VJF) heeft op zijn website een korte handleiding gepubliceerd voor het opmaken van een budgetplan bij een subsidieaanvraag voor een innovatief journalistiek project. Daarin geeft het VJF meer toelichting en aanwijzingen aan aanvragers over welke kosten wel en niet in aanmerking komen voor subsidie, en hoe het budgetplan het best wordt opgebouwd.

Pagina's