Nieuws

Factcheck-fonds blijft dode letter

13 maart 2019
Het factcheck-fonds dat was aangekondigd door premier Michel en toenmalig federaal minister van Digitale Agenda Alexander De Croo komt er niet. Dat heeft De Croo’s opvolger Philippe De Backer (Open VLD) geantwoord op een parlementaire vraag van Roel Deseyn (CD&V).
Apache Lokaal

Apache gaat lokaal

20 februari 2019
Nieuwssite Apache trekt een jaar lang rond vier thema’s de regio in, gesteund door het Vlaams Journalistiek Fonds. Apache maakt daarvoor als eerste redactie gebruik van de beveiligde werkruimte die het Nederlandse Bureau voor Lokale Zaken ontwikkelde.

EIJC & Dataharvest Conferentie in Mechelen

18 februari 2019
Van 16 tot 19 mei 2019 vindt in Mechelen opnieuw EIJC & Dataharvest plaats, een Europese conferentie over grensoverschrijdende, data- en onderzoeksjournalistiek. De inschrijvingen zijn inmiddels geopend.

EU lanceert drie projectoproepen voor kwaliteitsjournalistiek

25 februari 2019
De EU heeft 2,2 miljoen euro veil voor drie pilootprojecten om kwaliteitsjournalistiek en grensoverschrijdende samenwerking te bevorderen.
Charlie Magazine

Charlie verdubbelt aantal betalende lezers in vier weken tijd

18 februari 2019
De fundraisingactie om het voortbestaan van Charlie Magazine te verzekeren, is geslaagd. Charlie haald in vier weken tijd 104.305 euro op.

Nieuwe oproep Join the Beat

8 februari 2019
Hoe kan je als journalist een netwerk van betrokken lezers inzetten om te helpen bij je journalistieke werk? Dat kan je leren bij Join the Beat van The Membership Puzzle Project. De bevindingen van het eerste programma staan inmiddels online. Journalisten kunnen zich ook aanmelden voor een volgende ronde.

Debat over perssteun verdient grondiger advies

7 februari 2019
Federaal minister Kris Peeters wil bekijken of de 170 miljoen euro jaarlijkse distributiesteun aan Bpost nog wel het beste instrument is om de nieuwssector in de toekomst te ondersteunen. Het adviesrapport dat hij daarvoor heeft laten maken, roept veel vragen op.
Nieuwscheckers

Nieuwscheckers bestaat 10 jaar en start crowdfundingactie

28 januari 2019
Nieuwscheckers, het factcheckplatform van Alexander Pleijter en Peter Burger van de Universiteit Leiden, bestaat 10 jaar. Het vierde dat vorige week met een symposium. Tegelijk kondigde het een crowdfundingactie aan.

EU-commissaris kondigt steunmechanisme voor nieuwsmedia aan

25 januari 2019
EU-commissaris voor Digitale Economie en Samenleving Mariya Gabriel heeft toelichting gegeven bij de plannen van de Europese Commissie om in de volgende begrotingsperiode media en journalistiek te ondersteunen. Het voorziet daarbij een nieuwe subsidielijn van 61 miljoen euro.

Pagina's