Infosessie 1 oktober

14/09/2018 - 12:00

Het Vlaams Journalistiek Fonds organiseert een infosessie over de pas gelanceerde subsidieoproep voor innovatieve journalistieke projecten. De sessie zal zowel inspiratie bieden bij het opzetten van projecten als concrete informatie en tips geven over het indienen van een aanvraagdossier. Alle geïnteresseerden zijn welkom.

Die infosessie vindt plaats op maandag 1 oktober om 18 uur bij de Vlaamse Vereniging van Journalisten, Zennestraat 21 in Brussel.
 

Programma

René van Zanten, algemeen directeur van het Nederlands Stimuleringsfonds voor de Journalistiek, deelt zijn ervaringen over innovatieve journalistieke projecten die het Stimuleringsfonds al heeft ondersteund. Hij kijkt daarbij naar succesvolle én minder geslaagde projecten, naar succesfactoren en valkuilen.

Michiel Scharpé, projectcoördinator van het Vlaams Journalistiek Fonds, geeft een korte algemene toelichting bij de subsidieregeling voor innovatieve journalistieke projecten.

Linda Berckmans, financieel manager van Journalismfund.eu, geeft toelichting bij het budgettaire aspect van projectaanvragen.

Charlotte Michils, juridisch adviseur bij de Vlaamse Vereniging van Journalisten, geeft een korte uiteenzetting over intellectueeel eigendomsrecht.

Daarna staan de sprekers ter beschikking voor individuele vragen, en kan er nagekaart worden bij een drankje en een hapje.

Inschrijven

De toegang is gratis, maar op voorhand inschrijven is gewenst. Gelieve je komst uiterlijk op 27 september te bevestigen via info@vlaamsjournalistiekfonds.be.

Meer informatie

Meer informatie over de subsidieregeling vind je op onze subsidiepagina.